Mimmi Ruusunen

Arvoni ja taustani

Kotini on lapsesta asti ollut Turun Paattisilla kauniissa maalaismaisemassa vanhassa rintamamiestalossa 1800-luvun rakennusten pihapiirissä. Elämme tavallista lapsiperhearkea monisukupolvisesti sillä hyvin iäkäs mutta ikinuori kasvatusisäni asuu kanssamme. Vapaa ajallani vietän aikaa perheeni kanssa, harrastan asahia ja teen vapaaehtoistyötä nuorten parissa. Yrittäjäksi siirtymisen myötä työni painopiste siirtyy yhä enemmän Laitilaan, mutta turkulaisena aion silti pysyä.

Minulle on jo pienenä opetettu, että läheisistä ja luonnosta pitää pitää huolta ja että kaiken voi korjata. Olen aina tuntenut suurta paloa vaikuttaa asioihin ja olenkin jo pitkään ollut yhteisöni aktiivinen vaikuttaja lasteni koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana ja seurakuntayhtymän luottamushenkilönä.

Politiikkaan lähdin mukaan vasta vuoden -21 kuntavaaleissa ja pääsin keskustan ensimmäiseksi varavaltuutetuksi. Myös aluevaalit ja eduskuntavaalit läpikäyneenä olen ottanut nöyrän kiitollisena vastaan kaiken sen luottamuksen jonka olen äänestäjiltä saanut ja lupaan hoitaa tehtäväni niiden arvoisesti ja aina ihmisiä kohdaten ja kuullen. Minulla on vahva usko keskustan politiikkaan ja olen määrätietoisesti viemässä sitä eteenpäin.

Päätöksentekijänä olen asioihin hyvin perehtyvä ja rohkea tuomaan omat näkemykseni esille. Todellista tulosta saa hyvällä yhteistyöllä yli puoluerajojen ja siihen olen panostanut. Kaikissa päätöksissä on ajateltava kokonaisuutta, tulevaisuutta, otettava talous, luonto ja ennen kaikkea inhimillisyys huomioon. Oli sitten kyse mistä tahansa niin ikävien asioiden ennaltaehkäisy on aina taloudellisesti ja inhimillisesti paras ratkaisu.

Politiikan teko Turussa ei ole helppoa. Pormestarimalli on johtanut siihen, että yhä pienempi porukka on päättämässä meidän kaikkien asioista. Kaikki näkökulmat eivät tule silloin huomioon ja todellinen kansanvalta vähenee. Lisäksi vaikka strategiassaan ja kärkihankkeissaan Turku on sitoutunut kuulemaan ja osallistamaan kaupunkilaisia, viime aikoina liian monessa tapauksessa se on jäänyt tekemättä.

Turkua tulee kehittää tekemällä myös rohkeita tulevaisuuden investointeja, mutta ratikka ei lukeudu niihin. Sen kustannukset ja haitat olisivat hyötyjä merkittävämmät. Turun halutaan seuraavan Tampereen valintoja, mutta mikä toimii siellä ei automaattisesti toimi täällä. Turun tulee olla omintakeinen ja edelläkävijä eikä haaskata rahaa menneisyyden keksintöihin.

Olen hyvin huolissani siitä, että Turun ydinkeskustaa täydennysrakennetaan kovalla vimmalla. Ihmiset joutuvat niin fyysisesti kuin henkisesti ahtaalle kun rakennetaan kaupunkipuistoja tuhoten. Lähiluonnon merkitys ihmisten hyvinvointiin on kiistaton fakta. Lisäksi suuret puut tukevat hulevesien hallintaa ja sitovat päästöjä. Viherkatot eivät riitä kompensoimaan kaupunkiluonnon monimuotoisuuden menetyksiä. Uusien puiden kasvu on hidasta eikä nykyään istutettavat puut edes kasva yhtä komeiksi, koska ne joutuvat kasvamaan huonommissa olosuhteissa kunnallistekniikan puristuksissa. Tiivistämiseen pyrkimisellä ei tule merkittäviä päästövähennyksiä. Turun väkiluku nousee tälllä hetkellä ainoastaan maahanmuuton avulla sillä perheellistyvät muuttavat ympäryskuntiin missä on väljempää. Moni kuitenkin käy töissä Turussa joten työmatkat lisäävät päästöjä ja ruuhkaa. Kaupunkia ei kehitetä lapsiperheitä ajatellen joille lähipalveluiden toimivuus ovat kaiken a ja o ja asuinalueiden viihtyvyys ja turvallisuus tärkeää. Kasvaakseen Turku tarvitsee veto- ja pitovoimaa. Se ei lisäänny mielikuvia muuttamalla suurilla kaupunkikehityshankkeilla vaan ihmisten arkisten asioiden hyvällä hoidolla.

Kaikista epäkohdista huolimatta minulla on kuitenkin vahva usko paremmasta huomisesta ja siihen että vain vaikuttamalla ja itsensä likoon pistämällä voi jotain saavuttaa. Sydämellä, sisulla ja keskustan politiikalla haluan olla viemässä rakasta kotikaupunkini kohti parempaa, avoimempaa, osallistavampaa ja oikeaan tietoon perustuvaa päätöksentekoa, jonka keskiössä on ihmisten hyvinvoinnin tukeminen, asuinalueiden tasa-arvoinen kehittäminen ja lähiluonnon suojeleminen.

Mimmi

Syntynyt: 9.1.1985 TYKS

 • Koti: Paattisilla
 • Perhe: aviomies, kaksi lasta ja 94-vuotias kasvatusisä
 • Koulutus: Turun lyseon lukio (ylioppilas 2004), Varsinais-Suomen maaseutuoppilaitos, Tuorla (puutarhuri 2008)
 • Työ: Salosen puutarha, Laitila
 • Luottamustehtävät
 • Harrastukset: asahi, vapaaehtoistyö
  KouluSaapas

 

Yhteystiedot:
mimmi.ruusunen@turku.fi
puhnro 0407008528

Lue lisää:
www.mimmiruusunen.fi

Luottamustehtävät

 • Turun kaupungin varavaltuutettu (2021-)
 • Kasvatus- ja opetuslautakunnan varajäsen sekä sen suomenkielisen jaoston jäsen (2021-)
 • Rakennusalan ammatillisen neuvottelukunnan jäsen (2021-)
 • Keskustan Paattinen-Maaria paikallisyhdistyksen puheenjohtaja (2021-)
 • Keskustan Varsinais-Suomen piirihallituksen jäsen (2021-)
 • Turun Keskustan kunnallisjärjestön hallituksen jäsen (2022-)
 • Varsinais-Suomen liiton Maakunnan yhteistyöryhmä (2023-)
 • Varhan ikääntyneiden palveluiden lautakunnan varajäsen (2022-)
 • Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkovaltuuston jäsen (2019-)
 • Turun ja Kaarinan srk-yhtymän kasvatustyönjohtokunnan jäsen (2019-2022), kirkkoneuvoston edustajana (2023-)
 • Turun ja Kaarinan srk-yhtymän yhteisen kirkkoneuvoston jäsen (2023-)
 • Turun ja Kaarinan srk-yhtymän nuortenhallituksen kummivaltuutettu (2022-)
 • Paattisten seurakuntaneuvoston jäsen (2019-)
 • Paattisten koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja (2018-)