Riitta Karjalainen

 

Arvoni ja taustani

Terveellinen ja turvallinen lapsuus ja nuoruus
Näen, että hyvä ja turvallinen elämä alkaa jo lapsuudessa, harrastusmahdollisuudet koulunpäivien jälkeen tulle mahdollistaa jo koulussa. Koulutus on satsaus nuorten tulevaisuuteen, eriarvoisuutta ja syrjäytymistä on ehkäistävä ja lisättävä kouluvalmentajia yläasteelle.

Hyvät ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut toimivalla ja hyvinvoivalla työpaikalla
Työpaikoilla tulee voida hyvin, työhyvinvointia tulee johtaa työpaikoilla. Johtamisen on oltava oikeudenmukainen ja mahdollistaa myös työn kehittämisen. Hyvinvoiva henkilöstö ja osaava johtaminen ovat avaintekijän hyvään ja turvalliseen hoitoon ja hoivaan Meidän päättäjien on turvattava yhdenvertaiset , asiakaslähtöiset ja laadukkaat Sote- palvelut ja erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteensovittamista on jatkettava ja otettava sairaanhoitajien laajennettu toimenkuva käyttöön esim. pitkäaikaissairauksien hoidossa( astmahoitaja, diabetes, sydämenvajaatoiminta). Nyt tulevaisuudessa myös vanhuspalveluihin. Ikääntyvien hyvinvointia tulee tarkastella kokonaisuutena ja ratkaisuja on etsittävä ennakoivista toimista entistä enemmän.

Puhdas luonto ja ruoka
Lähellä tuotettua ruokaa ilman kuljetuksia, suoramyynti tiloilta , tämä on tärkeää. Puhtaan luonnon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ja virkistäytymiselle on edistettävä ja vaalittava hiilinieluna myös kaupunkien keskustoissa, että puistot ja pienet metsäkaistat säilyvät.

Riitta

Olen Riitta Karjalainen, 64- vuotias, aviopuoliso, yhden 21 –vuotiaan pojan äiti, ja lintukoira Turon kasvattaja. Asun Turun kansainvälisessä kaupunginosassa Halisissa. Poikani pelaa Salibandya turkulaisessa salibandyseurassa ja on kaudelta 2022-2023 Suomen mestari. Eli olen myös aktiivinen urheilun seuraaja, ainakin penkkiurheilija.

Olen isoisäni kalastaja Antti Rokan suvun siirtokarjalaisten jälkeläinen, Uudenkirkon Inosta, Laatokan rannalta. Lapsuusvuoteni vietin Varsinais-Suomen Perniön kunnan Ylönkylässä ja koin olevani muunkielinen karjalan murteen vuoksi. Muutin Turkuun vuonna 1978 ylioppilaskevään jälkeen nykyisen Salon Perniöstä opiskelemaan germaanista filologiaa. Olen opetellut 45 vuotta maalta tulleena Turun kaupunkilaiselämää, hiukan siis jo onnistuneena. Turkulaisessa pääsee vasta 50- vuodessa Turun Förin äijän Markku Heikkilän mukaan. En siis vielä ole pesukestävä turkulainen, mutta hyvää vauhtia tulossa turkulaiseksi.

Asun itserakennetussa omakotitalossa kaupungin noin 900 neliöisellä tontilla, jossa on peruna – ja mansikkamaata, viinimarjapensaita, omenapuita, kasvihuone. Joten kaupunkiviljely kunniaan ja se onnistuu kyllä kaupungissakin.

Luottamustoimia matkan varrelta

  • Koulutukseltani olen sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, terveydenhuollon maisteri ja valtiotieteiden ja humanististen tieteiden kandidaatti.
  • Olen aiemmin toiminut Turun kaupungin Hyvinvointitoimialalla eritason esimies- johto- ja asiantuntijatehtävissä, joista viimeisenä asumispalvelujen päällikön tehtävissä vuodesta 2010- 31.12.23.
  • Siirryin 1.1.2023 Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle Ikääntyneiden palvelujen Asiantuntijapalveluihin asiantuntijapalveluiden päälliköksi.

Luottamustehtävistä tärkeimmät roolini ovat mielestäni

  • Turun kaupunginvaltuutettu
  • Varsinais-Suomen hyvinvointialueen varavaltuutettu
  • Varsinais-Suomen sairaanhoitajat ry puheenjohtaja
  • Varsinais-Suomen Keskustanaisten puheenjohtaja.

Omaan vahvan osaamisen erityisesti vanhusten kotihoidon/kotisairaanhoidon ja asumispalveluihin liittyvistä tehtävistä. Omaan osaamista niin toiminnan johtamisesta strategisten ja operatiivisten tavoitteiden saavuttamisesta, taloudensuunnittelusta ja henkilöstön johtamisesta. Olen lisäksi kiinnostunut ikäihmisistä ja heidän tarpeesta saada hyvää ja laadukasta hoitoa, kun heidän omakohtaiset rajoitteet tulevat vastaan.